Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă pastila Molnupiravir, împotriva COVID -19. Medicamentul este dezvoltat în comun, de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA, potrivit Reuters. Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie (MHRA) recomandă ca tratamentul să fie utilizat în cel mult 5 zile de la debutul simptomelor și este recomandat inclusive pacienților cu cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor severe, cum ar fi obezitatea, diabetul în vârstă și bolile de inimă.

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care primește aprobare. Medicamentul este în curs de avizare și în SUA, unde oficialii din domeniu se vor reuni luna aceasta pentru a lua o decizie.

Datele din testele clinice arată că molnupiravir poate înjumătăți riscul de deces sau de spitalizare atunci când este administrat la începutul bolii.
Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului care provoacă COVID-19 și trebuie luat de două ori pe zi, timp de cinci zile, conform prospectului.

Medicamentul se ia timp de 5 zile, de două ori pe zi!

Molnupiravir, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al coronavirusului care provoacă COVID-19 și este luat de două ori pe zi, timp de cinci zile.

Profesorul Stephen Powis, director medical național pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia, a declarat că medicamentul va fi administrat pacienților cu risc mai mare de complicații, pe măsură ce Marea Britanie se îndreaptă spre una dintre cele mai dificile ierni de până acum.

O implementare mai amplă va urma dacă se va dovedi a fi eficient din punct de vedere clinic și din punct de vedere al costurilor în reducerea spitalizărilor și a deceselor, a adăugat el.

„Acum lucrăm la nivelul guvernului și al NHS pentru a primi de urgență acest tratament pacienților, inițial printr-un studiu național, astfel încât să putem colecta mai multe date despre modul în care funcționează antiviralele într-o populație preponderent vaccinată”, a declarat ministrul britanic al vaccinurilor, Maggie Throup.