Când puterea, falsa senzație de putere, li se urcă la cap, oamenii încep să-și arate adevăratele lor limite. Dintr-o dată, toți acești falși împărați ni se arată goi, dezbrăcați în pielea goală. Este un spectacol hidos, pe care ni-l dezvăluie societatea, în fiecare zi.

Deja celebrul ”Mă, tu știi cine sunt eu?” a devenit o carte de vizită pentru mulți dintre cei aflați vremelnic la putere. L-am auzit încă de pe vremea comuniștilor, aș putea spune că am crescut cu acest gen  de comportament, care-i marchează pe oamenii mici, meschini sufletește.

Ei au doar o falsă senzație de putere, exacerbată de complexele lor. Cu cât mai mari sunt complexele, cu atât mai mare este iluzia pe care și-o creează despre propria lor persoană. Iar cea mai mare iluzie este aceea că ei sunt ”Cineva”.

Țara horodnicenilor

Acești ”Cineva” își permit să încalce legile, pentru că ei sunt cineva. Ferească sfântul să nu li se acorde atenția cuvenită, că pe loc recurg la amenințări, de genul ”te dau afară de la job, îți termin familia, te calc în picioare”.

Agresivitatea verbală și faptică a celor care sunt ”Cineva”, refulează prin fiecare por al ființei lor, de parcă ar fi o fosă comunală, față-n față cu inundația.

Daniel Horodniceanu nu este un caz singular. A fost mare șef peste DIICOT și această funcție i s-a întipărit în genă, deja. Acum este vicepreședintele CSM. El a fost, este și va fi chintesența funcțiilor lui.

Adică a puterii care are drept de viață și de moarte. El este un mic Dumnezeu în mintea lui și trăiește în această iluzie permanentă. Și ca el sunt mulți. Am putea spune că avem o întreagă breaslă a horodnicenilor, care se înmulțesc cu repeziciune, ajung în funcții cheie și, din acel moment, au impresia că totul li se cuvine: bani, putere, recunoaștere oficială, totală, planetară.

Dar puterea este o doamnă tare perversă: tocmai când ți-e lumea mai dragă și aspirațiile peste măsură, aceeași putere te lasă fără de putere și te trimite la colț: colțul societății, colțul istoriei, colțul celor cu suflete mici și frustrări foarte mari!

 

Sursă foto: stirileprotv.ro