Munca de acasă a devenit o constantă, pentru mulți dintre noi, iar biroul este personajul principal în această poveste. Dacă și tu simți că rutina de a te așeza, în fiecare zi, la birou, este apăsătoare, atunci este evident că ai nevoie de un mod de a te stimula.

Iată câteva sugestii, care să te ajute să îți creezi un spațiu de lucru plăcut și productiv. Îți sugerăm câteva sfaturi care te vor ajuta să te decizi să faci o schimbare benefică. Cine știe, poate așa revine și cheful de muncă.

 

Mută biroul lângă fereastră

Evident că nu poți demola pereții, dar, ceva ceva tot poți să schimbi! Dacă până acum, din lipsă de spațiu, biroul tău era așezat la perete, este timpul să îl muți! Schimbă-i locul și mută-l ori în fața unei ferestre, ori cât mai aproape de sursa naturală de lumină.

Vei vedea că inspirația va veni mult mai ușor, atunci când îți dai răgazul, într-o mică pauză, să privești pe fereastră. Dacă în fața ferestrei tale se află o grădină, sau doar un singur copac, tot ești câștigat!

Vei vedea că vei avea mai mult spor și vei lucra cu plăcere. Nu ai spațiu și nu poți așeza biroul cu fața la fereastră? Atunci întoarce-l și pune scaunul la perete, ca să privești camera în care stai.

 

Eliberează-ți biroul

Un birou încărcat reflectă doar dezordinea din capul tău și nebunia deadline-urilor cărora trebuie să le faci față. Nu, nu este cazul să-ți tot repeți că, dezordinea ta este foarte ordonată și că tu te descurci în ea. De fapt, te descurci în dezordinea pe care singur ai creat-o ca…peștele pe uscat!

Așa că renunță la teancul de cărți de pe birou, care așteaptă să fie citite. Pune-le mai bine pe noptiera din dormitor! Strânge și teancul de agende, ultimele reviste, aruncă pixurile a căror pastă s-a uscat. Scapă de lucrurile inutile și de vechituri! Masa de lucru trebuie să fie cât mai aerisită, așa că păstrează pe birou doar lucrurile care îți sunt necesare.

 

Nu lăsa sertarele pe altă dată!

Acum, dacă tot te-ai apucat de curățenie pe birou, fă ordine și în sertare. N-o să-ți vină să crezi ce vei găsi acolo! Sertarele acestea pot cuprinde atâtea lucruri, încât seamănă cu …geanta ta!

Așadar, clasifică și ordonează-ți dosarele, aruncă hârtiile inutile, după ce ai verificat notițele. Mergi la primul magazin de birotică și papetărie și cumpără-ți markere, pixuri, capsator, plicuri, agende și dosare noi. Toate te vor ajuta în munca ta. Vei simți asta încă de prima oară când te vei așeza la biroul tău de lângă fereastă și vei avea sentimentul de nou. Efortul tău va face toți banii, te vei simți confortabil la birou.

 

Investește în confortul tău

Dacă tot lucrezi 8 ore la biroul de acasă, în cel mai fericit caz, atunci trebuie să acorzi o mare importanță scaunului de birou. Nu te uita la prețul acestuia, pentru că merită toți banii! Ideal ar fi să investești într-un scaun ergonomic, iar coloana ta vertebrală îți va fi recunoscătoare, pe termen lung!

 

Cu o floare chiar se face primăvară!

Ei, și dacă tot ți-ai făcut curat pe birou, acum poți să-ți pui, într-un colț, o plantă naturală, în ghiveci, sau o vază cu flori. Este răsfățul pe care ți-l permiți, pentru a fi creativ și care te va inspira în momentele de pauză de scris, ședințele pe Zoom, sau bilanțurile financiar contabile.

Poți opta pentru planta Flamingo, spectaculos de frumoasă, pentru o ferigă, un bonsai în ghiveci sau o orhidee. Feriga este una dintre plantele recomandate pentru birou. Ea ajută la diminuarea efortului mental depus și îți stimulează creativitatea, inspirația.

 

Curățenie pe desktop

Și dacă tot ai făcut o schimbare, iar acum fiecare lucru este așezat la locul lui, n-ar fi bine să îți faci curățenie și pe desktop? Ia toate folderele la mână și verifică documentele. Dacă sunt multe și nu ai timp, alocă câteva zile acestei etape. Unele foldere nu îți mai sunt folositoare așa că le poți șterge. Înainte, verifică-le cu atenție! Eliberează spațiul din laptop. Șterge pozele inutile, grupează totul pe categorii, denumește-le, datează-le și mută-le în partiția D. Laptopul tău se va mișca mai rapid, iar tu vei fi mult mai creativă și organizată! Gata, acum este curat!

Aceeași curățenie ești însă datoare s-o faci și cu telefonul tău mobil. Nu te gândi că acolo este TOATĂ viața ta înmagazinată și nu poți renunța la nimic, nu poți șterge nimic. Fă ordine în poze, în documente și-n mailuri. Salvează-le, inclusiv agenda telefonică, pe o baterie externă. Astfel, vei putea sta liniștit, în cazul în care-ți pierzi sau ți se strică telefonul, că nu ai pierdut tot! Ai mai pățit-o o dată, așa că încă mai ții minte cât de disperat ai fost atunci. De ce să mai treci prin așa ceva?

Sursă foto: fieldnotescumberland.blogspot.com