Vreau să vă povestesc despre o nouă dietă, dieta Ikanos, pe care am descoperit-o din întâmplare pe blogul Ioanei Ginghină, săptămâna trecută, și care mi-a atras atenția, așa că am decis să văd și eu despre ce este vorba. Este vorba despre o aplicație românească, Ikanos se numește și este deținută de o echipă de profesioniști în nutriție din Timișoara.

Ce este Ikanos?

Dieta Ikanos conține un program de slăbit, cu ajutorul căruia îți poți schimba obiceiurile alimentare și modul în care te raportezi la mâncare. Cu toții ne dorim să fim într-o formă excelentă, însă de puține ori suntem și dispuși să renunțăm la stilul nostru de viață, ba chiar opunem rezistență mentală când vine vorba de schimbare.

Dacă te gândești la diversele metode de slăbit pe care le cunoști, toate se bazează pe anumite restricții alimentare și îți spun ce și cât să mănânci, dar abordarea celor de la Ikanos se bazează pe înțelegerea, deslușirea și schimbarea emoțiilor și obiceiurilor în ceea ce privește mâncatul.

Când vine vorba de slăbit, acesta nu este doar despre ce și cât mâncăm, ci mai ales despre cum și de ce mâncăm.

Obiectivul dietei Ikanos este acela de a te ajuta să slăbești și să dobândeștialimentare sănătoase alimentare fără a renunța însă la alimentele tale preferate. Ei își propun să fie ultima metodă de slăbit pe care o încerci. Obiceiurile dobândite pe parcursul întregului program Ikanos îți vor rămâne folositoare pentru tot restul vieții și te vor ajuta să știi ce ai de făcut ca să nu te mai îngrași la loc.

Ikanos nu este o dietă restrictivă și dacă urmezi inclusiv planurile alimentare pe care dieta ți le pune la dispoziție, poți ajunge la rezultatele dorite.

 

Cum funcționează dieta Ikanos

Primul pas este acela de a face testul de pe site, astfel încât specialiștii să își dea seama de unde trebuie să înceapă procesul de slăbire cu tine (ce obiceiuri alimentare ai, dacă ai mai incercat și alte metode de reglare a grutății, ce obiective ai) și care ar fi durata programului potrivită pentru tine.

După ce ai rezolvat testul de pe site, trebuie să îți descarci în telefon aplicația și să te apuci de treabă.

În procesul de slăbire ai 4 etape pe care trebuie să le parcurgi în decursul a 15 sâptămâni, cât ține programul:

  • Etapa 1 – este formată din faza de adaptare, care durează o săptămână.
  • Etapa 2Faza de Slăbire I – începe din a doua săptămână și trebuie să o urmezi pâncă când nu mai slăbești sufficient, apoi urmează:
  • Etapa 3Faza de Slăbire II – se ține după ce finalizezi faza de Slăbire I, și o urmezi până în săptămâna 15.
  • Etapa 4 – o reprezintă faza de menținere, aceasta se ține după ce ai terminat cu cele 15 săptâmâni de dietă și o urmezi o perioadă până când te stabilizezi.

Programul cuprinde lecții zilnice, articole și task-uri care te susțin și ajută să întelegi mai bine modul în care mănânci și te învață cum să faci schimbările necesare, pentru a avea control asupra dietei și a greutatii tale.

Când începi programul ți se alocă un coach personal, ce deține vaste cunoștinte în nutriție, care este alături de tine pas cu pas și te susține astfel încât să reușești să ajungi la rezultatele dorite.

Poti opta pentru un plan alimentar care se schimbă în fiecare săptâmănă, sau poți opta pentru FlexIkanos – dieta în 4 etape de care spuneam mai sus.

Dacă alegi să urmezi FlexIkanos, atunci vei avea la dispoziție un meniu variat, de unde să îți poți alege meniul potrivit, astfel încât să beneficiezi de toti macronutrienții necesari pentru a slăbi și a-ți menține un stil de viață sănătos.

 

Cât costă Ikanos

Ai o perioadă inițială de 7 zile să încerci programul, care costă 60 ron, apoi progamul se poate achita în trei moduri: 450 lei – program 3 luni; 750 lei – program prelungit 6 luni; sau 240 ron/lună pentru maxim 3 luni.

Voi reveni cu noutăți pentru voi despre această dietă după ce voi parcurge programul.

Pentru mai multe informații despre dieta Ikanos și posibilitatea de înscriere în program intră aici ikanos.ro.