Netflix pregătește o nouă surpriză cu care va da lovitura! Studiourile de producție Berlanti și Warner Bros. au achiziționat dreptul de ecranizare a thrillerului Anna O – „cartea despre care se va vorbi cel mai mult în 2024”, cum a fost numită de criticii literari internaționali.

Romanul publicat de Editura Trei va fi transformat într-un serial pentru Netflix, iar autorul, scriitorul britanic Matthew Blake, va fi producător executiv alături de Greg Berlanti, Sarah Schechter și Leigh Redman. Realizatorii serialului își doresc ca Anna O să fie următoarea producție de succes după thrillerul „Tu” („You”), ajuns acum la sezonul final pe Netflix și realizat tot de Studiourile Berlanti și Warner Bros.

Matthew Blake, onorariu de 7 cifre!

Thrillerul psihologic Anna O, romanul de debut al lui Matthew Blake, a fost considerat încă de la apariție „un eveniment editorial global” și favorit în cursa pentru cartea anului 2024.

            Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Matthew Blake a fost scenarist și a lucrat în politică timp de 10 ani. Dar, odată cu succesul ieșit din comun al thrillerului Anna O, care a înregistrat recorduri după recorduri de popularitate, chiar înainte să ajungă în librării, a devenit clar în ce direcție profesională trebuie să se îndrepte. În doar 48 de ore, thrillerul psihologic semnat de Matthew Blake a primit oferte de publicare din 16 țări, iar în primele două săptămâni numărul acestora se ridicase la 23. Astăzi, Anna O este publicată în mai mult de 40 de țări, iar autorul a primit câteva contracte separate cu sume de 7 cifre.

            „Ȋntreaga experienţă a fost incredibilă! Sunt în culmea fericirii să observ o asemenea reacţie pe mapamond şi să văd cititorii de pretutindeni ataşȃndu-se de Anna şi Ben. Am savurat fiecare clipă!”, spune Matthew Blake. Acesta consideră că transformarea thrillerului într-un serial pentru Netflix mai degrabă decât film artistic este o idee bună: „Ne va permite să păstrăm toate răsturnările de situaţie şi numeroasele surprize din carte”.

 

Netflix va difuza povestea anului: Anna O

            Matthew Blake a cucerit cititorii atât prin subiectul interesant, cât și prin maniera ingenioasă de a construi povestea. Scriitorul britanic mărturisește că a început să fie preocupat de somn – experiența care unește cele peste 8 miliarde de locuitori ai planetei. Oamenii petrec, în medie, 33 de ani din viață dormind, iar pentru unii, coșmarurile devin realitate.

De asemenea, s-a documentat ani la rând despre subiectul crimelor săvârșite în timpul episoadelor de somnambulism și despre sindromul resemnării – afecțiune neurologică prin care cei care au suferit traume majore se cufundă într-un somn ce poate dura ani. Documentării serioase i-a urmat efortul de a construi o intrigă care să țină cititorul lipit de carte.

Astfel a apărut povestea Annei O, o tânără de 26 de ani care suferă de somnambulism. Ea este găsită plină de sânge, cufundată într-un somn profund lângă cadavrele celor mai buni prieteni ai ei. Înainte de aceasta, Anna O – cum este numită de presa britanică – trimite o scurtă confesiune pe grupul de familie de pe WhatsApp: „Îmi pare rău. Cred că i-am omorât”. Somnul adânc al Annei durează peste 4 ani, timp în care societatea britanică se divide în tabere care îi susțin fie vinovăția, fie inocența. Expertul în somnologie și psihologul judiciar Benedict Prince are misiunea de a o trezi pe Anna și de a o aduce în fața instanței.

Uimitor este faptul că, oricât de incredibil ar părea subiectul, este bazat pe cazuri reale. „Obiectivul meu principal a fost să mă asigur că tot ce-am menţionat în carte se bazează pe realitate şi mulţi cititori mi-au mărturisit că au dezvoltat o obsesie pentru toate cazurile reale la care se face referire în thriller”, mai spune Matthew Blake.