De Elena Cochia

Patru vecine din New York, SUA au găsit o soluție prin care să își ușureze viața, înființând un ”Club al Supei”. Totul a pornit de la o simplă conversație, în care acestea se plângeau una alteia că și-ar dori măcar o seară pe săptămână în care să nu gătească. Astfel, Courtney Allison, Tina Carr, Caroline Laskow și Julie Peacock au descoperit o formulă prin care să își unească forțele pentru un scop nobil: o zi fără gătit! Cele patru femei, cu slujbe numeroase, patru soți și un total de zece copii, au lansat ideea formării unui Club al Supei, potrivit https://leitesculinaria.com

Ideea lor poate fi pusă în practică foarte simplu, de oricine: ai nevoie de trei prieteni, trei colegi sau trei vecini, o oală imensă, ingrediente și rețeta favorită. Alege o zi a săptămânii, care să fie favorabilă tuturor. În această zi, vei găti o oală mare de supă (ca regulă generală, ia în calcul să fie câte o farfurie pentru fiecare persoană din familiile grupului tău), apoi vei împărți supa în patru și o vei livra, împreună cu toate garniturile necesare, prietenilor sau vecinilor tăi. În celelalte săptămâni ale lunii, ei îți vor livra ție, supa lor, în ziua stabilită.


De ce supă, poate te vei întreba. Răspunsul este dat în ”Manifestul pentru supă”, scris cu mult umor, chiar de autoarele clubului:

Manifestul Clubului Supei

„Declarăm că supa trebuie împărțită. De ce supa? Supa umple burta și o poți livra ușor. Supa este economică, de bază și nu este adepta niciunei religii anume. Clubul Supei este o stare de a fi, nu o adunare lunară. Nu ne limităm doar la supa specială,
de sărbători, zile de naștere, schimbări de reședință sau parastase. Livrarea magică a supei, în fața ușii tale, este esențială pentru club. Sărează-ți supa! Adoptă fulgii de chilli! Centura neagră nu este decât o centură alba, care niciodată nu se dă bătută. Fă-ți supa! Niciodată nu te jena de supa ta. Fă supa cu pasiune. Adu-ți aminte: este doar supă! Vei avea nevoie de o oală mai mare.” Manifestul este semnat de Caroline, Courtney, Julie & Tina.


Această colaborare minunată a dus la publicarea unei cărți cu 50 de rețete de supe și, ulterior, la nașterea multor cluburi de supe.
În aceste zile de incertitudini, în care cu toții încercăm să răspundem provocărilor financiare, sociale, dar și a însingurării, un club al supei este exact ce avem nevoie. Ceva simplu, curat, o mână întinsă, sau mai bine zis, o lingură întinsă și o inimă caldă.


sursă foto: http://i0.wp.com